Vinterfest 2020 – Prometheus

Vinterfest 2020 – Prometheus


Myten om Prometheus är i sig själv ett helt universum. Denna världsberömda berättelse, som vi känner i rikt mått genom den grekiska och romerska mytologin, har kommit att bli en del av populärkulturen. Den representerar en del av vad mänskligheten lyckats uppnå, men också vad vi bekymrar oss för och fruktar. Prometheus har presenterat sig för oss som den som skapade människan (av lera), lurendrejaren som stal elden från gudarna, den extremt intelligenta varelse vars ambitioner för framsteg och vetenskap gick alltför långt, och den titan som dömdes till att straffas för evigt.

Detta års Vinterfest är en sann resa. Varje konsert kommer att undersöka och illustrera berättelsen om Prometheus ur olika perspektiv: hans värderingar, hans smärta, hans relationer till andra mytologiska varelser, de idéer han kämpade för.

Program, biljetter och medverkande via www.vinterfest.se

”AT LAST A CLASSICAL MUSIC FESTIVAL THAT ROCKS”
– THE TIMES

Vinterfest är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och kulturförvaltningarna i Mora, Orsa och Älvdalen. Vårt mål är att skapa en musikfest med nationella och internationella musiker av högsta kvalitet. Basen är Dalasinfoniettan, Dalarnas egen symfoniorkester. Vi vill bjuda på en fest med värme, gemenskap och glädje där man får med sig något unikt, en inspiration och upplevelse som vi till vardags inte bjuds på. Vi vill sätta Ovansiljan på kartan musikaliskt. Vi vill samtidigt ge Dalarnas musicerande ungdomar en källa till inspiration.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 14/02/2020 - 16/02/2020
Tid:12:00 –20:00

Plats
Ovansiljan

Typ av evenemang