Turnékonsert

Turnékonsert


Tisdag 10 mars kl 19.00 Kristinehallen, Falun

Det var nyligen som Dalasinfoniettan tillsammans med Ann-Christine Larsson, sopran och Joachim Gustafsson, dirigent gav uppskattade nyårskonserter tillsammans. Då fick den klassiska TV-sända nyårskonserten i Wien agera inspiration för en afton fylld med festmusik från just Wien i gungande valser och ljuvliga sopranklanger. Eftersom samarbetet var en riktig fullträff går orkestern återigen ihop med paret; denna gång i turnéform! Med två program – en ordinarie konsert och en familjeföreställning – denna gång med musik av Fanny Mendelsohn Hensel (1805–1842), Hector Berlioz (1803–1869), Darius Milhaud (1892–1974) och Francis Poulenc (1899–1963) beger sig turnésällskapet söderut till konserter i Vara och Halmstad, samt två konserter i grannlandet Danmark. Självklart kickstartar vi turnén med en konsert i Falun också!

Ann-Christine Larsson studerade för professor Birgit Stenberg på solistlinjen vid Kungliga Musikhögskolan som senare ledde fram till att Larsson år 1986 utsågs till Jenny Lind-stipendiat. Andra personer som betytt mycket för hennes vokala och konstnärliga utveckling är bland annat Kerstin Meyer, Birgit Stenberg och Nicolai Gedda. Larsson har stått dels på svenska scener såsom GöteborgsOperan, Norrlandsoperan, Kungliga Operan och Folkoperan och även på operahusens magnifika scener i Amsterdam, Bergen, Bogota, Bonn, Bryssel och Singapore för att nämna några.

Joachim Gustafsson började sin bana som violinist och var förste konsertmästare vid Göteborgsoperan 1994–2004 innan han gick över till att dirigera på heltid. Studier i dirigering ägde rum i Wien för professorerna Otmar Suitner och Karl Österreicher. Numera är han förste gästdirigent i Bogotas Filharmoniska Orkester och ofta gäst vid Göteborgs och Malmös symfoniorkestrar. Gustafsson är även engagerad som operadirigent vid bl.a. Kungliga Operan, Den Jyske Opera, Göteborgsoperan, Malmöoperan, Staats-theater Darmstadt och Theater Ulm. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har anlitat honom som gästprofessor i dirigering.

Turnén innefattar konserter i Vara, Halmstad och i Danmark.

UR PROGRAMMEN

Fanny Mendelssohn Hensel: Ouvertyr i C-dur
Hector Berlioz: Les nuits d’été
Darius Milhaud: Trois Rag Caprices
Francis Poulenc: Sinfonietta

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive paus.

MEDVERKANDE

Ann-Christine Larsson sopran
Joachim Gustafsson dirigent
Dalasinfoniettan

ENTRÉ

230 kr (250 kr vid dörren), 120 kr stud./ungdom t.o.m 26 år. Förköp via Visit Dalarna eller dalasinfoniettan.se

Köp biljetter

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

 

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 10/03/2020
Tid:19:00 –21:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang