Nyårskonsert

Nyårskonsert


Fredag 10 januari kl. 19.00 Hagagymnasiets aula, Borlänge

Som vanligt bjuder Dalasinfoniettan på nyårskonsert. Med Olof Boman på dirigentpulten kan man nog förvänta sig att få höra ett och annat nummer ur den franska barockoperarepertoaren. I synnerhet som konsertens solister heter Maria Keohane och Anders J. Dahlin. 2014 fick de båda Jussi Björling-stipendiet och höll en minnesvärd konsert i Stora Tuna kyrka.

Västerbottningen Olof Boman (f. 1973) har etablerat sig som en av de främsta tolkarna av den äldre operarepertoaren, med en lång rad dirigentuppdrag både i Sverige och utomlands bakom sig. Från sommaren 2019 är han konstnärlig ledare för Confidencens internationella operafestival på slottsteatern i Ulriksdal.

Sopranen Maria Keohane (f. 1971) från Smedjebacken är välkänd, inte bara i Dalarna utan också för en internationell publik. Hon har numera trappat ner på turnerandet. 200 resdagar om året blev i längden för mycket, men Maria sitter inte sysslolös för det. Den egna gården 1862 (efter husets byggår) med hästar, kafé, pelargonutställning och galleri kräver sitt.

Vilket hockeylag Anders J. Dahlin (f. 1975) håller på är ingen hemlighet. Han har förblivit Leksandsbyn Norr Lindberg trogen. Söker man honom på Wikipedia, syns han i blåvit matchtröja. Hans ljusa tenorstämma har hörts från många olika scener världen över, ofta i äldre operamusik. I Dalarna har han däremot inte framträtt särskilt ofta. Någon gång har han blivit tillfrågad om att medverka på Musik vid Siljan – men då som parkeringsvakt!

REPERTOAR

Låt dig hänföras av ett fenomenalt nyårsprogram där de bärande tonerna går i barocktonsättaren Georg Friedrich Händels (1685–1759) tecken, med stor tyngd på musik ur orkestersviterna Water Music HWV 349–350 men också ur Acis and Galatea, ur operan Rinaldo och ur kantaten Ode for St. Cecilia’s Day. Även sagolik musik av Johan Helmich Roman (1694–1758) och Henry Purcell (1659–1695).

Konsertlängd ca 2,5 timmar inklusive paus.

MEDVERKANDE

Maria Keohane sopran
Anders J. Dahlin tenor
Olof Boman dirigent
Dalasinfoniettan

ENTRÉ

250:- vuxna och 150:- upp till 18 år. Biljetter via Visit Dalarna och vid entrén.

 

Hagagymnasiets aula – Tillgänglighet

För tillgänglighetsinformation, kontakta Borlänge orkesterförening

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 10/01/2020
Tid:19:00 –21:00

Plats
Hagagymnasiet

Typ av evenemang