Kristallklart

Kristallklart


Fredag 24 april kl 19.00 Aveny folkets hus, Ludvika

I denna konsert får vi stifta bekantskap med den svenska operasopranen Malin Hartelius (f. 1966). Hon debuterade 1990 som Blondchen i Mozarts Enleveringen ur Seraljen vid festspelen i Ludwigsburg. Trots sin mångåriga erfarenhet är Malin Hartelius relativt okänd för den svenska publiken, då hon huvudsakligen arbetat utomlands, med sin fasta anställning vid operan i Zürich. År 2012 tilldelades hon Schymberg-stipendiet.

Som om inte världsturnerandet vore nog är Hartelius initiativtagare, tillika konstnärlig ledare, för Kvarnamåla International Music Festival – en internationell musikfestival innehållandes kammarmusik, folkmusik och jazz mitt i den orörda småländska landsbygden. Här står de stora internationella namnen i musikvärlden på scen och producerar energi och värme på ett sätt som öppnar dörrar och bygger broar mellan människor. Alltså inte helt olik vår egen Vinterfest, om vi får säga det själva! Malin Hartelius har i en intervju sagt att detta är hennes sätt att ge tillbaka något till sin hemkommun.

Apropå att ge tillbaka något; på pulten finner vi återigen Roberto Gonzáles-Monjas. Vid samma tid som Gonzáles-Monjas åtog sig uppdraget att bli chefdirigent och konstnärlig rådgivare för Dalasinfoniettan tackade han även ja till att bli Artist-in-residence i Orquesta Sinfonica de Castilla y Leon i sin hemstad Valladolid. Tillsammans med dirigentkollegan Alejandro Posada har han också startat Iberacademy; en institution i Medellín, Colombia, med syfte att skapa en effektiv och hållbar modell för musikalisk utbildning. Ett stort fokus ligger i att stödja begåvade unga musiker som kommer från utsatta grupper av befolkningen.

Håll tillgodo med ett program som uteslutande är dedikerat till serenader av Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791). Publiken kommer att få de pigga Colloredo Serenade och Serenata Notturna och de kommer att kompletteras med en rad opera- och konsertarior i ett av de mest uppiggande programmen under den här säsongen enligt dirigenten själv.

REPERTOAR

Ett program uteslutande dedikerat till serenader av Wolfgang Amadeus Mozart, däribland Colloredo Serenade och Serenata Notturna.

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive paus.

MEDVERKANDE

Malin Hartelius sopran
Roberto Gonzáles-Monjas dirigent
Dalasinfoniettan

ENTRÉ

200 kronor, skolungdom gratis.

Arrangör: Ludvika Musiksällskap.

 

Aveny folkets hus – Tillgänglighet

Klicka här för fullständig tillgänglighetsinformation

 

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 24/04/2020
Tid:15:00 –17:00

Plats
Aveny Folkets Hus

Typ av evenemang