Jablonski

Jablonski


Lördag 24 mars 15.00 Kristinehallen, Falun

hjarta

Konserten ingår i vår abonnemangsserie. Klicka här för att läsa mer om abonnemanget.

”DRÖMARTISTEN”
– Le Figaro

Det är ofta man pratar om underbarn inom den klassiska musiken men sällan har väl den beskrivningen varit mer lämplig än när man pratade om en ung Peter Jablonski. Det här är mannen som kom in på musikhögskolan i Malmö som en redan etablerad och välkänd artist. Som jazztrummis hade han redan gjort sig ett namn innan han ens kommit in i tonåren, så att vidareutbilda en så talangfull person som Peter Jablonski var en ynnest.

Det var dock som pianist i den klassiska repertoaren som han etablerade sig stadigt på den internationella scenen redan som 20-åring efter att ha debuterat i London. Peter har fått många priser och utmärkelser för sina insatser och räknas som en av världens absolut bästa pianister!

Tillsammans med sin bror Patrik har han en kammarmusikfestival i barndomsstaden Karlskrona. Denna konsert, som Peter utformat tillsammans med vår chefdirigent Daniel Blendulf, kommer även att gå på turné till Stockholm.

Passa på att få uppleva svenske Peter Jablonski, en internationell storstjärna, tillsammans med de tryggt konstnärliga händerna från Daniel Blendulf!

Ylva Skog uruppförande
György Ligeti Românesc
Ludwig van Beethoven Pianokonsert nr. 4 i G-dur, Op. 58
Arnold Schönberg Kammarsymfoni nr. 2, Op. 38

Konsertens längd: ca 2 timmar och 15 minuter inklusive paus

Peter Jablonski piano
Daniel Blendulf dirigent
Dalasinfoniettan

Köp biljetter

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 24/03/2018
Tid:15:00 –17:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang