Ess I Horn – Annamia Spelar Strauss (NYTT DATUM)

Ess i horn – Annamia spelar Strauss (NYTT DATUM)


Fredag 13 november 19.00 Mora kyrka

Ess i horn skulle egentligen spelats under våren 2020 men fick skjutas upp p.g.a. coronapandemin. Vi är enormt stolta och glada att ha hittat nya datum!

Annamia Larsson (f. 1980) är förstahornist i Gävle Symfoniorkester med Richard Strauss som favoritkompositör. Hennes video där hon spelar Siegfriedsignalen (ur Wagner-
operan Siegfried) har fått över otroliga 2,1 miljoner visningar på YouTube!

Amerikanska Rebecca Miller (f. 1975) är utbildad pianist och dirigent i USA och England. Miller har dirigerat framstående orkestrar i Amerika och Europa, och gjort prisbelönta skivinspelningar. Från och med hösten 2019 är hon chefdirigent för Uppsala Kammarorkester.

Richard Strauss skrev sin Hornkonsert nr 1 som 18-åring. Fadern var en av sin tids främsta hornister och föredrog det äldre ventillösa naturhornet i Ess (Waldhorn) framför det modernare ventilhornet i F. Verket heter ”Waldhornkonzert” men lär vara svårspelat på naturhornet. Richards syster Johanna vittnar i ett brev om hur fadern kämpade med solostämman.

Varje framsteg för kvinnor har följts av bakslag. Även efter införandet av kvinnlig rösträtt har begåvade kvinnor förminskats.

Louise Farrenc, var respekterad som en av Europas främsta komponister och lärare. Trots det hade hon mindre betalt än sina manliga kollegor. Till slut fick hon samma lön som männen vilke dock inte betydde att symfonierna fick mer än ett fåtal framföranden.

Wolfgang Amadeus Mozarts 31:a symfoni,  ”Parissymfonin”, hade den största besättning som det 22-åringen dittills skrivit för, och är också den första symfonin i vilken han använder klarinetter.

MEDVERKANDE

Annamia Larsson, horn
Rebecca Miller, dirigent
Dalasinfoniettan

REPERTOAR

Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr. 31 i D-dur, K. 297/300a
Richard Strauss: Hornkonsert nr. 1 i Ess-dur, op. 11
Louise Farrenc: Symfoni nr. 2 i D-dur

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive (kortast möjliga) paus.

ENTRÉ

 

Info kommer inom kort.

Mora kyrka – Tillgänglighet

För tillgänglighetsinformation, ring 0250-552900

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 13/11/2020
Tid:19:00 –21:00

Plats
Mora kyrka

Typ av evenemang