Daniel Röhn

Daniel Röhn


Fredag 12 oktober 19.00 Boda Kyrka, Rättvik

 

Röhns effekt på publiken är förlösande
– Dalarnas Tidningar

Det är ett nöje att få hälsa violinisten Daniel Röhn välkommen hem till Dalarna! Han är född i Mora men bor sedan många år i Tyskland. Familjen Röhn har djupa rötter i den tyska musiktraditionen och Daniel är tredje generationens violinist. Han anses vara en av de mest talangfulla violinisterna idag och man kan med rätta säga att han för vidare
familjen Röhns musikaliska arv på ett föredömligt sätt.

På programmet står Prokofjevs omtyckta andra violinkonsert. Den bjuder på oväntade harmoniska utflykter och smärtsamt vackra melodier som upplevs både självklara och unika. Samma typ av dualitet återkommer i Nicolas Bacris fjärde symfoni. Här möter vi en kompositör som sätter melodin främst men som klär den i ett helt eget tonspråk.

I symfonin Sturm und Drang målar Bacri musikaliska porträtt av fyra 1900-talstonsättare. En av dem är Stravinskij, som själv är upphovsman till konsertens tredje verk. Hans konsert i D-dur för stråkorkester är ett verk komponerat av en tonsättare som lämnat Ryssland, Europa och andra världskriget bakom sig för ett nytt liv i Hollywood.

Dalasinfoniettan bjuder med publiken på en musikalisk resa där Daniel Röhn och Daniel Blendulf agerar lotsar. Tillsammans utforskar vi hela känsloregistret med hjälp av musik komponerad av Prokofjev, Bacri och Stravinskij.

Nicolas Bacri Symfoni nr 4 “Sturm und Drang”, op. 49
Sergei Prokofjev Violinkonsert nr 2 i g-moll, op. 63
Igor Stravinskij Konsert i D-dur för stråkorkester
Joseph Haydn Symfoni nr 60 i C-dur

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive paus.

Daniel Röhn violin
Daniel Blendulf dirigent
Dalasinfoniettan

FRI ENTRÉ/KOLLEKT

Arrangör: Svenska kyrkan Rättviks Pastorat

Boda Kyrka – Tillgänglighet

 

Vid frågor om tillgänglighetsinformation, kontakta Rättviks Pastorat +46(248)73650 eller Musik i Dalarna 023- 77 40 50

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 12/10/2018
Tid:19:00 –21:00

Plats
Boda Kyrka

Typ av evenemang