Dalasolist

Dalasolist


Lördag 20 oktober 15.00 Kristinehallen, Falun

 

Möt årets Dalasolistvinnare: Rebecka Wallroth & Elis Mejhammar!

Att som kompositionselev få sitt verk framfört av en professionell orkester är få förunnat och inte många unga musiker får möjlighet att vara solist med en orkester som Dalasinfoniettan. Det är vad Dalasolist handlar om. Tävlingen är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och Musikkonservatoriet Falun och den är helt unik i sitt slag.

För fjärde året i rad ger vi konserten Dalasolist, där vi får möta årets vinnare av tävlingen med samma namn. Solistpriset gick i år till sopranen Rebecka Wallroth och kompositionspriset till Elis Mejhammar. Utöver konserten med Dalasinfoniettan tilldelas vinnarna Seth Karlsson-priset på 15 000 kronor vardera.

Rebecka Wallroth är 18 år och kommer från Stockholm, där hon studerade i Adolf Fredriks musikklasser. I våras tog hon studenten från Musikkonservatoriet Falun och sedan hösten studerar hon sång vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien.

Den 20-årige kompositionseleven Elis Mejhammar från Norrköping vann med motiveringen; ”Ett formmässigt sammanhållet och stilmässigt genomtänkt stycke, där en transparent känsla av rymd och rörelse möter lyssnaren.” 2019 börjar han studera komposition på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

På podiet ser vi ingen mindre än Cecilia Rydinger Alin. Hon har haft en lång och framgångsrik karriär som dirigent, både i Sverige och utomlands. Hon är professor i orkesterdirigering och leder manskören Orphei Drängar. Sedan 2013 är hon rektor för Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Elis Mejhammar Efemerid
Frederick Delius Twilight Fancies, The bird´s story
Wilhelm Peterson-Berger Älven till flickan
Claude Debussy Air de Lia ur l´Enfant prodigue
Joseph Haydn Symfoni nr 100 i G-dur ”Militärsymfonin”

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive paus.

Rebecka Wallroth sopran
Cecilia Rydinger Alin dirigent
Dalasinfoniettan

FRI ENTRÉ

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 20/10/2018
Tid:15:00 –17:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang