Clara-Jumi Och Ludwig

Clara-Jumi och Ludwig


Lördag 11 maj 15.00 Kristinehallen, Falun

hjarta

Konserten ingår i vår abonnemangsserie. Klicka här för att läsa mer om abonnemanget.

” …Clara-Jumi Kang spelar med en sublim renhet och en fantastisk precision i intonation och rytm

-New York Concert Review Inc

Allt har en början och ett slut; så även vår tid med Daniel Blendulf som chefdirigent. Det är elva år sedan vi fick stifta bekantskap med en ung och mycket skicklig cellist när han gästade oss som solist 2008. Snart därefter dök han upp som begåvad dirigentstudent och det dröjde inte länge innan vi arbetade ihop på riktigt. Resten är historia. Åren som gått och upplevelserna vi delat tillsammans med Daniel är många och fantastiska. Tiden har gått snabbt! Dalasinfoniettan vill ta tillfället i akt att tacka Daniel för allt han gjort för oss och för att han hjälpt till att utveckla oss till en ännu bättre orkester. Tack!

Nästan alla har en relation till Ludwig van Beethoven och hans många fantastiska verk, vare sig de vet om det eller ej. I snart 200 år har han varit en av de mest spelade kompositörerna i världen och hans musik är ständigt aktuell. Den storskaliga symfonins fader skrev musik på ett sätt som trollband människor – då som nu.

I den här konserten får vi höra Beethovens Violinkonsert och hans tredje symfoni; den som fick namnet Eroica. Solist är den begåvade violinisten Clara-Jumi Kang från Tyskland. Hennes tolkning av Beethovens Violinkonsert belönades med första pris i The International Violin Competition of Indianapolis 2010. Om verket har hon sagt: ”…om inte den här konserten existerade skulle jag kanske inte älska violinen lika mycket”. Nu är det vår tur att få ta del av magin som skapas av Clara-Jumi Kang och hennes älskade violin.

Gör oss sällskap i en storslagen upplevelse och ge Daniel Blendulf det farväl han förtjänar i hans sista konsert som Dalasinfoniettans chefdirigent!

Ludwig van Beethoven Violinkonsert i D-dur, op. 61
Ludwig van Beethoven Symfoni nr 3 ”Eroica”, op. 55

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive paus.

Clara-Jumi Kang violin
Daniel Blendulf dirigent
Dalasinfoniettan

ENTRÉ:
230 kronor (250 kronor vid dörren)
110 kronor (120 kronor vid dörren) studerande/ungdom t.o.m. 26 år
Förköp via Visit Dalarna eller via knappen ”köp biljetter”

Köp biljetter

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 11/05/2019
Tid:15:00 –17:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang