Cell-Oh!

Cell-Oh!


Lördag 2 februari 15.00 Kristinehallen, Falun

hjarta

Konserten ingår i vår abonnemangsserie. Klicka här för att läsa mer om abonnemanget.

”Ett själfullt musicerande”
– Ur juryns motivering till valet av Daniel Thorell som vinnare av Polstjärnepriset 2016

Cellon är ett av orkesterns mest mångsidiga instrument. Från ljusa, lätta toner till kraft och styrka där varje ton vibrerar i bröstkorgen. Dessa ytterligheter och allt däremellan finns representerade i denna konsert med musik av Saint-Saëns, Ravel och Dubugnon. Solist är Daniel Thorell, en ung och lovande cellist som vann Sveriges största tävling för unga klassiska musiker, Polstjärnepriset, 2016. Han har också framträtt i Skavlan på SVT.

Konserten fokuserar på fransk musik. Vi får njuta av Ravels magiska orkestrering, Dubugnons finurliga och personliga stil och Saint-Saëns stilbildande cellokonsert. Värt att notera är att vår chefdirigent själv var solist i Saint-Saëns första cellokonsert tillsammans med Dalasinfoniettan 2008. Nu står scenen redo för nästa generation under Daniel Blendulfs ledning.

Det är ett stort nöje att kunna välkomna Richard Dubugnon tillbaka till Dalarna. Tonsättaren var på besök så sent som förra säsongen, och han gjorde succé både som kompositör och estradör. Efter en mycket uppskattad presentation av Dubugnon själv bjöds publiken på hans första kammarsymfoni. Med sig till denna konsert har den fransk-schweiziske kompositören sin vackra och egensinniga Kammarsymfoni nr 2.

Ta chansen att höra en av Sveriges kanske klarast lysande unga stjärnor ta sig an den franska repertoaren tillsammans med Dalasinfoniettan och dirigent Daniel Blendulf!

Maurice Ravel Le Tombeau de Couperin
Camille Saint-Saëns Cellokonsert nr 1, op. 33
Richard Dubugnon Kammarsymfoni nr 2

Fler verk kan tillkomma

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive paus.

Daniel Thorell cello
Daniel Blendulf dirigent
Dalasinfoniettan

ENTRÉ:
230 kronor (250 kronor vid dörren)
110 kronor (120 kronor vid dörren) studerande/ungdom t.o.m. 26 år
Förköp via Visit Dalarna eller via knappen ”köp biljetter”

Köp biljetter

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 02/02/2019
Tid:15:00 –17:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang