STYRELSEN FÖR DALASINFONIETTANS VÄNNER

Göran Forsling med hatt mot ljus bakgrund

Göran Forsling, ordförande

Invandrade på 60-talet från Gästrikland och är sedan dess bosatt i Borlänge, där jag fram till pensioneringen var verksam inom skolans värld. Sjungit i kör har jag gjort sedan studietiden i Falun och har dessutom haft och har styrelseuppdrag inom musiklivet: Kammarmusikförening, Orkesterförening, Jussi Björlingsällskapet m m. Jag arbetar också som musikrecensent med opera som specialitet.

070-493 04 86
0243-22 73 39
verbator@telia.com

Christer Paulsson, sekreterare i Dalasinfoniettans Vänner mot ljus bakgrund

Christer Paulsson, sekreterare

Dirigent för Borlänge Orkesterförening och numera pensionerad rektor för Borlänge Musikskola. Är också engagerad i Borlänge Kammarmusikförening samt spelar cello i för närvarande vilande Dalarnas Kammarorkester. Sonen Johannes och dennes fru Christina spelar båda i Dalasinfoniettan.

070-638 16 28

Inger Modig Eklund mot mörk bakgrund

Inger Modig Eklund

Född och uppvuxen i Leksand. Efter studier och arbete i Lund, Umeå och Stockholm återvände jag till Dalarna och är sedan 2000 bosatt i Falun. Har under mitt yrkesverksamma liv arbetat som beteendevetare och organisationskonsult både som anställd och i eget företag. Är numera pensionär, men arbetar fortfarande med enstaka uppdrag. Musik har varit ett stort intresse i hela mitt liv och jag har följt Dalasinfoniettans utveckling under många år. Med en dotter som spelar i orkestern har intresset för sinfoniettan förstärkts ytterligare.

070-582 52 30
inger.modig.eklund@gmail.com

Ulf Caresten, ledamot i Dalasinfoniettans Vänner, med filmkamera i bakgrunden

Ulf Caresten

Ulf Caresten, f d musikproducent, redaktör och reporter vid Sveriges Television, numera egen företagare i mediabranschen. Började med musik (?) i fyraårsåldern hemma i köket, där jag hamrade på kastruller. Detta övergick senare i allmänt skinnplågeri (trumspel), där jag sysslat med de flesta stilar: musikkår, triojazz, trad- och modern jazz samt pop och rock i popbandet Lucas (med Janne Lucas) från Göteborg. Det blev seger i SR:s popbandstävling 1967 och Tip i Topp i elva veckor med låten ”Go now”. Även klassisk ”nörd” med många besök på Storan och Konserthuset i Göteborg, Konserthuset i Stockholm och Operan där samt Kristinehallen i Falun med Dalasinfoniettan (som jag bevakat ett otal gånger i jobbet). Har länge uppmärksammat Dalasinfoniettan för dess känsliga och lyriska spel. Orkestern har länge varit bra men har under de senaste åren blivit ännu bättre med mycket fin klang. Det är också positivt att sinfoniettan är känd för att behärska olika stilar och genrer.

070-560 67 25
ulf.caresten@gmail.com

Frieda Wickerhoff-Strömberg, ledamot i Dalasinfoniettans Vänner i urban miljö

Frieda Wickerhoff-Strömberg

Jag är född i Rotterdam, Nederländerna och numera bosatt i Bjursås. Innan jag gifte mig så har jag arbetat som tourdirector för amerikaner och italienare i Europa och Skandinavien. Jag var bosatt i Rom men 1965 gifte jag mig och flyttade till Sverige närmare bestämt till Falun. I Falun arbetade jag som språklärare på ett antal skolor. Jag undervisade i Engelska, Tyska, Franska och Italienska. Efter giftermålet fortsatte jag som tourdirector men i mindre omfattning än tidigare eftersom jag arbetade på skolorna och hade även 3 söner som krävde uppmärksamhet. För närvarande är jag teatervärd på Dalateatern och hjälper även gärna till där de har behov av mina språkkunskaper. Jag har bl.a. arbetat som tolk på Skid VM. i Falun. Ett annat stort intresse är musik (helst klassisk musik).

023-508 65
frieda.w.stromberg@gmail.com

Birgitta Hellström i en stor pinnfotölj i kulturhuset Spira

Birgitta Hellström

Född och uppvuxen i Ludvika. Efter studier i Uppsala och bibliotekarieexamen i Borås har jag arbetat inom kultursektorn hela mitt liv på olika platser i landet. Spelade piano, flöjt och lite cello i min ungdom och har varit styrelseledamot några år i Borås kammarmusikförening.