Vinterfest 2018 – Människan & Naturen

Vinterfest 2018 – Människan & Naturen


15-18 februari Mora, Orsa & Älvdalen

”A WINTRY, IDYLLIC CHAMBER MUSIC PARADISE”
– TYSKLANDS NATIONELLA RADIO (WDR)

”A FESTIVAL LIKE NO OTHER”
– CLASSIC FM

”AT LAST A CLASSICAL MUSIC FESTIVAL THAT ROCKS”
– THE TIMES

Vinterfest är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och kulturförvaltningarna i Mora, Orsa och Älvdalen. Målet är att skapa en musikfest med nationella och internationella musiker av högsta kvalitet. Basen är Dalasinfoniettan, Dalarnas egen symfoniorkester. Vi vill bjuda på en fest med värme, gemenskap och glädje där man får med sig något unikt, en inspiration och upplevelse som vi till vardags inte bjuds på. Vi vill sätta Ovansiljan på kartan musikaliskt. Vi vill samtidigt ge Dalarnas musicerande ungdomar en källa till inspiration.

Konstnärlig ledare för Vinterfest är den isländske pianisten Víkingur Ólafsson. Víkingur är ett unikum, med en helt egen konstnärlig personlighet, och som skördat stora internationella framgångar. Hans kommunikativa förmåga är tydlig och omvittnad. Han är öppen och utåtriktad, idérik och möjlighetsinriktad och har ett gränsöverskridande perspektiv på musik och ett stort intresse av samtidens olika sociala medier och nya kanaler. Han är grundare och konstnärlig ledare för sin egen festival Reykjavík Midsummer Music. Nyligen släpptes Philip Glass – Piano Works – Víkingurs debut på anrika Deutsche Grammophon.

Biljetter släpps under hösten 2017 via vinterfest.se och via turistbyråer i Dalarna. De kan också hjälpa dig att ordna resor och logi. Njut av närkontakten med de stora stjärnorna inom kammarmusik i hjärtat av det underbara vinterlandskapet i Dalarna. Välkommen!

Mer info på www.vinterfest.se 

Medverkande:

Víkingur Ólafsson piano
Dalasinfoniettan värdorkester
Ville Matvejeff dirigent
István Várdai cello
Andreas Brantelid cello
Guro Kleven Hagen violin
Eivind Holtsmark Ringstad viola
och många fler…

Program & biljetter:

Presenteras på Vinterfests hemsida senare i höst.

 

TILLGÄNGLIGHET

Information kring tillgängligheten finns på Vinterfests hemsida.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 15/02/2018 - 18/02/2018
Tid:Hela dagen

Plats
Ovansiljan

Typ av evenemang