Stjärngalen – Familjeföreställning

Stjärngalen – familjeföreställning


Lördag 27 januari 15.00 Kristinehallen, Falun

”KOM MED PÅ EN FÄRD BLAND STJÄRNOR!”

Vad kan bli eller vara en stjärna – En melodi, en person, en himlakropp?

Fyra mångsidiga dansare och en mångsidig orkester möter publiken med olika attityder till stjärnor. De berättar humoristiskt och galet om divor och wannabes och poetiskt och kraftfullt om vår existens i universum.

Stjärnor kan visa på olika dimensioner i livet; det vardagligt nära och det kosmiskt långt borta. Stjärnor kan vara som skör glasig musik eller dansare med attityd. Stjärnor kan vara symboler för idoler, stora tankar, hopp och längtan. Stjärnor kan blossa upp ett kort ögonblick eller lysa länge och stadigt. Olika tider ser olika på stjärnor – både himlavalvsstjärnor och idolstjärnor – Mozart och Beethoven var stjärnor på sin tid – Lady Gaga och Harry Potter är några av dagens stjärnor. Universum förändras långsamt, vi människor relativt snabbt. Stjärnor har fascinerat och inspirerat människan i alla tider. Hur är det att vara stjärna eller mest stjärngalen? Vad är Stjärngalen för dig? En idolfan eller en person superintresserad av astronomi eller…? Det finns stora och små stjärnor i vardagen och på himlavalvet. Både här och där gäller att en stjärna faller… en ny tänds… om och om igen…

Musik som garanterat känns igen

Konsertens längd: ca 1 timmar och 15 minuter utan paus

Rekommenderad ålder: från 5 år

Dansare Elin Hedin, Karl Noremo, Philip Sundset Granat, Nelly Zagora
Christina Tingskog koreograf
Catharina Tivar kostym
Thomas Mirstam ljusdesign & projektioner
Dalasinfoniettan

Köp biljetter

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 27/01/2018
Tid:15:00 –16:15

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang