Nyårskonsert

Nyårskonsert


Måndag 1 januari 17.00 Kristinehallen, Falun

NJUT AV NYA MUSIKALISKA VÄRLDAR SÅVÄL SOM VÄLKÄNDA PÄRLOR

Traditioner är till för att följas och som vanligt kommer Dalasinfoniettan att turnera med sin uppskattade nyårskonsert! För att ge konserten nytt liv, och den där unika variationen som kännetecknar Dalasinfoniettan, kommer inga mindre än Lena Willemark och Olle Persson att vara solister.

Lena Willemark, sångerska och spelman, har varit aktiv i många decennier och räknas som en av de främsta folkmusikartisterna på den internationella scenen. I februari utsågs hon dessutom till hedersdoktor vid Högskolan Dalarna, där följande träffande beskrivning framfördes; ”Lena Willemark är riksspelman på älvdalslåtar men vägrar att inordna sig i något speciellt fack. Hon är en banbrytande genreöverskridande sångerska som ständigt vidgat sitt uttryck.”

Olle Persson är en oerhört skicklig baryton och en framstående uttolkare av romantiska verk, speciellt Nils Lindbergs Requiem (1993). Olle har stått på scen i många år och har röstresurser som få kan mäta sig med. För dalfolket gjorde han sig oförglömlig i Eight songs for a mad king under Vinterfest 2013.

Repertoar: nya musikaliska världar såväl som välkända pärlor

Konsertens längd: ca 2 timmar och 15 minuter inklusive paus

Lena Willemark sång
Olle Persson baryton
Niklas Willén dirigent
Dalasinfoniettan

Köp till SMAK kök & caterings utsökta mat som serveras i pausen. Välj mellan SMAKs landgång eller Skaldjurstallrik.

Köp biljetter

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 01/01/2018
Tid:17:00 –19:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang