Jablonski

Jablonski


Lördag 24 mars 15.00 Kristinehallen, Falun

hjarta

Konserten ingår i vår abonnemangsserie. Klicka här för att läsa mer om abonnemanget.

”DRÖMARTISTEN”
– Le Figaro

Det är ofta man pratar om underbarn inom den klassiska musiken men sällan har väl den beskrivningen varit mer lämplig än när man pratar om Peter Jablonski. Det här är mannen som kom in på musikhögskolan i Malmö som en redan etablerad och välkänd artist. Som jazztrummis hade han redan gjort sig ett namn innan han ens kommit in i tonåren, så att vidareutbilda en så talangfull person som Peter Jablonski var en ynnest.

Det var dock som pianist i den klassiska repertoaren som han etablerade sig på den internationella scenen redan som 20-åring efter att ha debuterat i London. Idag har Peter Jablonski varit ett känt namn på den klassiska scenen i närmare tre årtionden. Han har fått ta emot många priser och utmärkelser för sina insatser, däribland Hans Majestät Konungens Litteris et Artibus. Peter Jablonski räknas som en av världens absolut bästa pianister!

I början av 2018 skrev Peter Jablonski kontrakt med skivbolaget Ondine, med vilket han kommer att spela in Scriabins alla mazurkor, Rubensteins alla sonater samt verk av Stanchinsky.

Denna konsert, som Peter utformat tillsammans med vår chefdirigent Daniel Blendulf, kommer även att spelas i Stora Synagogan, Stockholm sön 25 mars. Vid konserten i Stockholm byts Ylva Skogs verk ut mot Prokofjevs Ouvertyr över hebreiska teman i c-moll för klarinett, piano och stråkkvartett, op. 34.

Passa på att få uppleva svenske Peter Jablonski, en internationell storstjärna, tillsammans med den alltid lika trygge Daniel Blendulf!

Ylva Skog Primus Motor – uruppförande
Ludwig van Beethoven Pianokonsert nr. 4 i G-dur, Op. 58
Arnold Schönberg Kammarsymfoni nr. 2, Op. 38
György Ligeti Românesc

Konsertens längd: ca 2 timmar inklusive paus

Peter Jablonski piano
Daniel Blendulf dirigent
Dalasinfoniettan

Köp biljetter

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 24/03/2018
Tid:15:00 –17:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang