Dalasolist

Dalasolist


Lördag 28 oktober 15.00 Kristinehallen, Falun

”TVÅ AV FRAMTIDENS STJÄRNOR ÄR KORADE!”

Att som studerande få sitt verk framfört av en professionell orkester, och att få vara solist med en orkester som Dalasinfoniettan, är få förunnat. Det är vad Dalasolist handlar om. Tävlingen är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och Musikkonservatoriet Falun som är unik i sitt slag.

I tävlingen koras en vinnare som får framträda som solist med Dalasinfoniettan, samt att den vinnande kompositionseleven får sin komposition uppförd vid samma konsert. Som om inte det vore nog tilldelas båda vinnarna Seth Karlsson-priset på 15 000 kr.

2017 års vinnare av Dalasolist är cellisten Paula Sjöberg och kompositören Alva Stern.

Cellisten Paula Sjöberg från Stockholm är 15 år och gick fram till sommaren på Musikkonservatoriets högstadiesatsning. Till hösten inleder hon sina gymnasiala studier vid samma skola. Hon var den yngsta deltagaren i finalen och slog såväl jury som publik med häpnad. Missa inte chansen att njuta av hennes makalösa spel då hon framför Tjajkovskijs Rokokovariationer.

Alva Stern slutförde innan sommaren sina studier vid Musikkonservatoriets kompositionslinje och inleder i höst studier vid Musikhögskolan i Piteå. Denna konsert bjuder på hennes spännande verk Vidare som vann med motiveringen ”en lyrisk och formsäker komposition med spännande inslag av genrebredd”.

Alva Stern Vidare
Pjotr Tjajkovskij Rokokovariationer
Ludvig van Beethoven Symfoni nr. 5

Konsertens längd: ca 2 timmar inklusive paus

Paula Sjöberg cello
Alva Stern kompositör
Andreas Alin dirigent
Dalasinfoniettan

Entré: Fri entré. Fikaförsäljning i pausen.

Dalasolist är ett samarbete mellan Musikkonservatoriet Falun och Musik i Dalarna.

Kristinehallen – Tillgänglighet

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 28/10/2017
Tid:15:00 –17:00

Plats
Kristinehallen

Typ av evenemang