Dalasinfoniettan reser på turné till Japan i september 2018!

Sverige och Japan firar 150 år av diplomatiska förbindelser och Dalasinfoniettans turné ingår i det officiella programmet.

Dalasinfoniettan besöker Sapporo med två konserter i Kitara Hall, ett konserthus i världsklass. På den ena konserten spelar orkestern Symfoni nr 5 av Tjajkovskij tillsammans med Sapporo Philharmonic Orchestra.

Orkestern besöker Leksands vänort Tobetsu med skolkonserter innan resan går vidare till Tokyo och en avslutande konsert i Takanawa Civic Hall.

Chefdirigent Daniel Blendulf dirigerar och solist på turnén är cellisten Torleif Thedéen.


Sverige och Japan firar 150 år
av diplomatiska förbindelser.

PLANERINGSRESA

Under hösten 2o17 gjorde Länsmusikchef Karin Holdar och Orkesterchef Eva Erdman en planeringsresa till Japan.
Där blev de mötta med svensk flagga av Kaname Takamatsu från Sweden Center i Tobetsu och Mitsuru Itho från Sapporo Philharmonic Orchestra.

Planerna på en turné för Dalasinfoniettan till Japan började för mer än ett år sedan då Karin var på ett möte angående firandet under 2018 av de diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Japan som etablerades för 150 år sedan. Där träffade hon Katzuhiko Kawasaki. Han är professor emeritus, gift med en svenska och välkänd för många som är engagerade i svensk-japanska förbindelser.
Leksand och Tobetsu, en bit från Sapporo i Hokaido i norra Japan, har en väletablerad vänortsförbindelse sedan 30 år tillbaka och har jubileum i år. Det nätverk som byggts upp mellan personer och verksamheter i Dalarna och Hokaido betyder mycket för vår planering.

Amatörorkestern Sapporo Philharmonic Orchestra och Mr. Ito är den andra viktiga kontakten för oss i utvecklingen av projektet. Att vi nu planerar en gemensam konsert med Sapporo Philharmonic Orchestra ser vi som ett värdefullt bidrag till markeringen av de diplomatiska förbindelserna. Att spela tillsammans förenar och stärker band över gränser och språkbariärer.